Plannen voor het plein

Tijdens het feest in juni vanwege het 100-jarige bestaan van het plein zijn alvast ideeën verzameld van bewoners voor een mooier plein. Een selectie daarvan staat hieronder. Reacties hierop zijn welkom. Iedereen is van harte uitgenodigd om zelf met voorstellen te komen: maak een schets, geef daar een korte toelichting bij en stuur ons die toe. Wij plaatsen die hier op de website.

Maar beter nog: doe mee met de serie buurtbijeenkomsten die we organiseren vanaf oktober. Die bijeenkomsten moeten leiden tot een breed gedragen nieuw ontwerp voor het plein. Dat gaan we voorleggen aan het stadsdeel ter uitvoering. Het doel is dit pareltje in de Pijp weer te laten stralen.
Iedereen is welkom om mee te denken en doen.

Aanmelding en ideeën kunnen naar info@vanderhelstplein.nl of maak gebruik van het contactformulier.

One Reply to “”

  1. Auto’s weg zou fijn zijn, en de vuilcontainers zijn een smet op het plein, vooral door het gedrag van de gebruikers. Het fietspad vind ik een onding zoals het nu is, lastig met bochten en oversteken. Beter gewoon over de weg. De kruising bij Dopey’s elixer vind ik ook niet goed in elkaar zitten. Het fietspad bij het buurthuis wordt vaak niet opgemerkt, het is een lastig kruispunt. Verder vind ik het plein lastig te belopen met die keitjes, er komen steeds meer ouderen die makkelijk kunnen struikelen. De bomen zijn al monumentaal genoeg, niet ook nog beelden en sokkels, meer groen graag, dat kan nooit genoeg zijn in onze druk bevolkte stad. Jeu de Boules veldje zou leuk zijn, niet-horeca bankjes en speelruimte voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *