Over ons

Contact kan via info@vanderhelstplein.nl

Wij zijn bewoners en gebruikers van het Van der Helstplein, die vinden dat het plein veel mooier kan. We zijn in 2021 begonnen toen het plein 100 jaar bestond. In die zomer hebben we gaan een buurtfeest organiseren en een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het plein. Vervolgens hebben we met de hele buurt plannen gemaakt voor een beter plein en in 2022 aangeboden aan het stadsdeel. Nu proberen we stapje voor stapje uitgevoerd te krijgen. Dat doen we samen met zoveel mogelijk bewoners, ondernemers en buurtorganisaties.

Een mooier plein: Nina Dirksen, Gabrielle Drabbe, Peter van der Klugt, Jelle van der Meer, Esther van der Meulen, Tony van der Tas, Karin van der Tas-Brunner; ondersteuning van Stefanie Jansen en Cecilia Petit (Wijkcentrum de Pijp)

Buurtfeest: Gabrielle Drabbe, Cyrille Maratray, Jelle van der Meer, Diemer Roodenburg, Madelon Vriezen

Tentoonstelling: Peter van der Klugt, Daan Schermerhorn, Tony van der Tas, Onno van den Muysenberg

Met dank aan partners: Oranjekerk, Wijkcentrum De Pijp, Stadsarchief Amsterdam, KunstRUIM, De Dageraad, HU – School voor Journalistiek, Reinwardt Academie, Daklozenopvang Makom, CC Amstel, Het Bruggehuisje, d’Oude Raai, Soundtrackcity, Iambe, Diks Autoverhuur, Drukkerij Den Hartog, kruidenier Super Fresh, Postcode Loterij Buurtfonds, Fonds voor Zuid, Stadsdeel Zuid (o.a. buurtbudget)

Foto’s: Thomas Schlijper (homepage), Rob Godfried, Tony van der Tas, Nina Dirksen, Christine Westerveld en vele anderen.


Dit initiatief is geboren uit het bewonersoverleg Van der Helstplein, dat zich bezighoudt met het reilen en zeilen op het plein