Geef je mening over de herinrichting van het Van der Helstplein

Het Van der Helstplein is een van de leukste pleintjes van Amsterdam. Maar wie goed kijkt ziet dat het plein aan het verrommelen is en dichtslibt met afvalpunten, fietsenrekken, geparkeerde auto’s en terrasmeubilair. Het plein kan veel beter.

Op drukbezochte bijeenkomsten dit najaar in de Oranjekerk heeft de buurt gewerkt aan alternatieven. De resultaten daarvan is drie varianten voor een mooier plein. Op 25 januari hakken we in een derde bijeenkomst knopen door. Het eindontwerp gaan we aanbieden aan de gemeente ter uitvoering.

Jij bent van harte uitgenodigd voor 25 januari, 19.30u, in de Oranjekerk. Maar als je niet kan, kan je via deze website jouw voorkeuren doorgeven. Graag voor 20 januari. De uitkomsten van deze buurtraadpleging wegen mee als we op 25 januari besluiten nemen.

Bekijk de varianten, zie de toelichting en geef je mening

Het plein bestaat in 2021 precies100 jaar. Ter gelegenheid daarvan was er in de zomermaanden een tentoonstelling over verleden, heden en toekomst van het plein, in de Oranjekerk; op de geschiedenispagina staat een samenvatting. Begin juni was het twee weken lang feest op het plein, zie het fotoverslag.