Gezocht: pleinontwerpers

Het plein is een pareltje, zo opent deze website, maar het kan veel mooier. Dertig jaar na de laatste opknapbeurt oogt het plein wat vermoeid. Het is dichtgeslibd met fietsen, auto’s, terrassen, afvalcontainers en ander straatmeubilair. Het plein nodigt niet tot verblijf. Overdag is het verlaten, ’s avonds soms juist overladen. De functies wonen en horeca botsen. 

Hoe kan het mooier?
Tijd voor een opknapbeurt. Hoe zou het plein er volgens u idealiter uit moeten zien? We nodigen bewoners en gebruikers, en geschoolde en ongeschoolde pleinontwerpers uit een antwoord op die vraag te geven.

Stuur voorstellen toe
Maak een schets, foto of filmpje met een korte toelichting en stuur die ons toe. De voorstellen plaatsen we op plannen-pagina van deze website, zodat anderen daar weer op kunnen reageren en door laten inspireren. Zo bouwen we een archief op van ideeën en vervolg-ideeën.

Tentoonstelling
In de Oranjekerk is van eind mei tot eind augustus de tentoonstelling 100 jaar Van der Helstplein, zie het programma. Onderdeel van de tentoonstelling is een atelier waar de ideeën, plannen, voorstellen beschikbaar zijn en waar verder gewerkt kan worden aan  ideeën. 

Samen
Alle ideeën brengen we uiteindelijk samen en gaan we aanbieden aan het stadsdeel. Het doel is om dit mooie plein weer te laten stralen en te laten functioneren.

Voor meer informatie en voor inzendingen: info@vanderhelstplein.nl of via het contactformulier op deze website