Een portret schilderen in de stijl van Bartelt van der Helst
Lange haren, een grote kraag en prachtige stoffen

Vrijdagmiddag 4 juni, 15u; voor kinderen vanaf 8 jaar

De schilder Bartelt van der Helst, naar wie het plein is genoemd, was ooit de grote concurrent van Rembrandt. Vanmiddag gaan we portretten maken in de stijl van onze Bartelt. Hij was een liefhebber van stoffen. De deelnemers mogen eerst lapjes stof uitzoeken, die als voorbeeld dienen. Daarna tekent iedereen een gezicht, met de ogen, de neus en de mond op de juiste plaats. Vervolgens gaan we lange haren schilderen, want in de tijd van Bartelt was dat de mode. De kleding kan worden geschilderd of opgeplakt met de lapjes stof. Iets van het Van der Helstplein kan in het schilderij verwerkt worden.

Na afronding van de workshop krijgt iedere deelnemer een boek cadeau: Word jij ook een Hollandse meester?, over de schilders van de 17de eeuw. Ook Bartelt komt er in voor.

Deelname is gratis; vooraf aanmelden via info@vanderhelstplein.nl

De workshop wordt gegeven door Ceciel de Bie en Reinoud Leenen; zij schrijven boeken over kunst voor kinderen o.a. voor diverse musea. Zij wonnen meerdere prijzen zoals de zilveren griffel. De Bie is tevens leerkracht beeldende vorming op een basisschool in Amsterdam.

Vooraf zal Judith van Gent, van het Amsterdam Museum, iets vertellen over Bartelt van der Helst, zijn schilderijen en tijd waarin hij leefde.