Van der Helstplein zoekt creatievelingen

professionals en amateurs

Voor de viering van 100 jaar Van der Helstplein nodigen we creatievelingen uit een bijdrage te leveren. Er zijn twee locaties: het Van der Helstplein en de Oranjekerk (binnen en buiten). 

Locatie: het plein

Twee weken lang, van 29 mei tot 13 juni, zal het Van der Helstplein ingericht zijn als feestplein voor allerlei soorten evenementen. We nodigen iedereen uit die een idee heeft voor een openluchtoptreden zich aan te melden. Muziek, theater, dans, spoken word, koorzang, circus, tovenarij, kinderspelletjes of lezing, u bedenkt het en samen bekijken we of het uitvoerbaar is. Het hoeft niet groot of groots, het moet passen bij een buurtplein.

Locatie: Oranjekerk

Van eind mei tot eind augustus staat in de Oranjekerk een tentoonstelling over verleden, heden en toekomst van het plein. Zowel ondersteunende live-optredens, zoals muziek, als  inspirerende, educatieve of hilarische entre acts zijn van harte welkom. Dat geldt ook voor lezingen en presentaties.

Ben jij een creatieveling, woon jij in de Van der Helstbuurt of in de Pijp, of voel je je op een of andere manier verbonden?

Schrijf aan ons, leg uit wat jouw relatie is met het plein en vertel welke bijdrage jij, al dan niet samen met anderen, zou willen leveren; liefst met een foto, video of audio. Wij beoordelen en nemen contact op over de mogelijkheden voor uitvoering. 

Voorstellen die een link leggen met pleinen, pleingebruikers of met Van der Helst, hebben een streep voor. 

Voor meer informatie en voor inzendingen: jelle@vanderhelstplein.nl of via het contactformulier op deze website.