Van der Helstplein zoekt kunstenaars

Voor de viering van 100 jaar Van der Helstplein nodigen we kunstenaars uit om een bijdrage te leveren. Er zijn twee locaties: het Van der Helstplein en de Oranjekerk (binnen en buiten). 

Verbeeld of versier 

We nodigen kunstenaars uit werk te maken waarin ze aanhaken bij het verleden, heden en toekomst van het Van der Helstplein. Dat mag op allerlei manieren: fotografie, video-art, beeldhouwen, installaties, schilderen, tekenen, textiele vormgeving, mixed- media, performance, decoratie, muurschilderingen etc. 

Locatie: het plein

Twee weken lang, van 29 mei tot 13 juni, zal het Van der Helstplein ingericht zijn als feestplein voor tal van kleine grotere evenementen. Elke plek, ook de bomen en gevels, is bespreekbaar als ‘wand’, veel zal mogelijk zijn (maar misschien niet alles).

Locatie: Oranjekerk, tentoonstelling

Van eind mei tot eind augustus is de Oranjekerk, op de hoek van het plein, beschikbaar als tentoonstellingsplek. Hier zal met foto’s, video’s en andere materiaal het verhaal verteld worden van het plein. Kunst kan onderdeel zijn van dit verhaal. Er is expositieruimte in en buiten de kerk: de tuin en de gevel.

Ben je kunstenaar, woon jij in de Van der Helstbuurt of in de Pijp, of voel je je op een of andere manier verbonden?

Beschrijf ons jouw relatie met het plein en hoe je het Van der Helstplein zou willen verbeelden of zou willen versieren, graag ook met een afbeelding daarbij. Wij beoordelen en nemen contact op over de mogelijkheden voor uitvoering en expositie. 

Reacties graag voor 20 maart. Deadline voor afronding kunstwerk: 20 mei. 

Voor meer informatie en voor inzendingen: Jelle van der Meer, jelle@vanderhelstplein.nl