Café De Troost

Dinsdagmiddag 8 juni, 15 uur

Ben je trots op een verzameling? Op een kleinkind? Een tuintje dat je onderhoudt in de buurt? En wat jou biedt jou troost? Is het een huisdier? Een troostende sigaret of borrel? Een ritueel of gebed? Welk lied biedt troost?

Op deze middag staan er twee cafétafels tussen de andere terrastafels op het Van der Helstplein. Deze twee zijn duidelijk anders: het is het interieur van een ouderwetse, Amsterdamse bruine kroeg, met dikke kleden op de tafels en schemerlampen met franjes. In Café De Troost gaat theatermaker Suzanne Bakker in gesprek met buurtgenoten over het plein en de buurt.

Ben je ergens ontzettend trots op, of is het juist een troosteloze boel. Ben jij degene die altijd de ander troost? Hoe vind jij troost in de buurt? En vooral: hoe klinkt dat allemaal? Met een bakkie troost leren we elkaar beter kennen.

Voor één middag blaast Suzanne nieuw leven in het niet meer bestaande nachtcafé De Troost (op het Cornelis Troostplein). Pleinbezoekers worden uitgenodigd plaats te nemen voor een borreltje en een goed gesprek. Mariska van der Werf van Combiwel komt langs met bewoners van de Burgemeester Tellegenbuurt. Suzanne neemt de gesprekken op als proef-opnames voor de podcast die zij en Mariska deze zomer maken over, voor en met de buurt.